2011. aug. 11.

először csak kicsiben !

honnan jött öcsémnek az ötlet, nem tudom. honnan jött az a részletekbe menő tudás a szőlőművelés különleges csínjairól-bínjairól azt meg pláne nem tudom. magam is csak döbbenettel és ámulattal álltam előtte. ami viszont tény, hogy tavaly, abban a rémes 2010-es évjáratban, nyáron, úgy döntött felfog néhány oszlopközt a korábban említett fiatal pinot noir és kékfrankos ültetvényből, és saját szájíz szerint termeszt néhány kilónyi szőlőt. pár trükköt, technikát bevetve, az eredmény nem is lett rossz. értem ez alatt a 18-20 közti cukorfokot és a kékfrankosnál a szép színanyagokat. a két tételből aztán borok születtek, leginkább tapasztalatgyűjtési céllal, már amennyire lehet ezt mondani10-20-30 liter bornál. bár én nem vettem részt aktívan a borkezelésben, viszont sokat beszélegettünk erről a témáról, meg a tapasztalatokról és asszem ekkor volt szó először távlati tervekről is. innen visszanézve most azt mondanám, az utazásunk akkor elkezdődött.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése